Siirry pääsisältöön

Ruskeaa ja muhevaa

Toivon Vintin synttäreille voi valita tarjoiluksi joko jäätelöä tai mokkapaloja. Perjantai-illan limasynttäreiden sankari valitsi mokkapalat. Vieraiden joukossa oli munatonta ruokavaliota noudattava, joten tein mokkapalat munattomina ja maidottomina, kun sellainen resepti löytyi. Ja se toimi! Mokkapaloista tuli todella kuohkeita ja suklaisia.  Eikä tässä vielä kaikki! Taikina vain sekoitetaan ja sitten uuniin! (Tein kaksinkertaisen annoksen uunipellillistä varten.)


Tässä Suklaapossun resepti kuohkeisiin mokkapaloihin:

1/2 (n. 20 x 40 cm) uunipellillinen, koosta riippuen n. 28 palaa
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2.25 dl sokeria
1 dl hyvää, tummaa kaakaojauhetta
0.75 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl (valkoviini)etikkaa
0.75 dl öljyä
2.75 dl vettä
Ohje:
Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.Tee pohja: Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon
etikka, öljy ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat keskenään. Levitä taikina leivinpaperoidulle, pienelle, syvälle uunipellille.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes pohja tuntuu sormin varovasti koitettuna kiinteältä eikä keskelle tökättyyn tikkuun tartu raakaa taikinaa. Varo paistamasta liikaa! Anna pohjan jäähtyä hetki ennen kuorruttamista. Kuorruta kuitenkin piirakka vielä lämpimänä.
Kuorrutus:
50 g (maidotonta) margariinia sulatettuna
2 rkl vettä + 2 tl pikaespressokahvijauhetta (TAI 2 rkl tosi vahvaa kahvia)
1 tl vaniljasokeria
n. 3.5 dl (n.230g) tomusokeria 
2 tl tummaa kaakaojauhetta





Minä nautiskelin lauantaiaamun kunniaksi aamukahvilla mokkapalan. Ei tarvitse kovin isoa palaa, jotta makean nälkä tyydyttyy. Samalla tsuumailin maton raidoitusta ja sekin on kuin suklaaleivos, vaniljatoffeetäytteellä. :) 


Osallistun näillä kuvilla Pienen Linnun ruskeaan haasteeseen. Täältä löytyy lisää kauniita ruskeita julkaisuja.

-Hannele

Kommentit

  1. Kiitos hyvästä ohjeesta. Olen laktoositon ja kananmunaton, joten tämä on taas käyttökelpoinen kaikille sopiva.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi!
Onnea oloon!